Automata öntözőrendszer

 

Az automata öntözőrendszer elengedhetetlen a szép kertek érdekében. Mint kertépítő és értékesítő pontosan tudom, hogy az automata öntözőrendszer nélkül sosem lesz igazán szép egy kert! Összefoglaltam, hogy miért fontos az automataöntőrendszer, illetve az előnyeit és néhány tanáccsal is szeretnék segíteni a meglévő automata öntözőrendszerrel rendelkező kertbarátoknak

Miért fontos az öntözőrendszer?

 • mert megfelelő vízmennyiséget juttat ki az automata öntözőrendszer
  (nincs pazarlás, pontosan annyi vizet juttat ki kertjére amennyit kell)
 • mert megfelelő időben indul az öntözőrendszer
  (minden kertnél egyedi locsolási idő javasolt az automata öntözőrendszerrel ezt kényelmesen programozhatjuk)
 • mert teljesen automata
  (esős időben kikapcsol az öntözőrendszer, illetve wifirendszerrel is tudjuk telepíteni így telefonról bárhol is van könnyedén, kényelmesen tudja kezelni kertjében az öntözőrendszerét, illetve nem utolsó sorban, nyaralni is bátran elmehetnek családjával így bíztosan nem lesz probléma.

Előnyei az automata öntözőrendszernek

 • előnyös az öntözőrendszer mert növeli az ingatlan értékét így befektetésnek is ideális
 • előnyös az öntözőrendszer mert időt és energiát spórol így nem kell a kézi öntözőssel foglalkozni, ami egyébként sem lenne túl eredményes
 • előnyös az öntözőrendszer mert pénz marad a zsebében, mivel az automata öntözőrendszereink pontosan annyi vizet juttatnak ki kertjére amennyire szükség van így nincs pazarlás. Valljuk be ezt kézi öntözőssel nem lehet megoldani, illetve nem is tudjuk, hogy pontosan mennyi vizet juttatunk ki gyepünkre/növényeinkre, ha túl kevés az a baj, ha túl sok az a baj.
 • előnyös az öntözőrendszer mert minden tényezőt figyelembe véve a befektetett pénz megtérül... akkor miért ne?

Néhány jó tanács automata öntözőrendszerrel rendelkező kertbarátnak a használata során. Többször is találkoztam hasonló problémákkal öntözőrendszer felülvizsgálataim során.

 • Egy problémás gyep felmérése során először is fontos kérdés, hogy milyen mennyiségben öntöznek, illetve mikor... és sajnos általában azt kell megállapítsam, hogy nem megfelelően van beprogramozva az ötönzőrendszer vezérlője, ráadásul nem is megfelelő vízmennyiség kijuttatás van beprogramozva. Az esti öntözést felejtsük el mivel a gombásodás melegágya! Annak érdekében, hogy a gyepünk friss és üde maradjon ezért a hajnali öntözést javaslom az évszaknak megfelelő beállítássokkal.
 • Nem ajánlott az öntözőrendszerünk napi színtű öntözésre való programozása, illetve a gyakori de kevés öntözés. Ez helyett azt javaslom, hogy az automata öntözőrendszert úgy állítsuk be, hogy ritkábban öntözünk, de sokat... természetesen az évszaknak megfelelő beállításokkal.
 • Tavasszal az automata öntözőrendszerünk indításakor mindenképp ellenőrizzünk le minden szórófejét a megfelelő szóráskép érdekében, illetve cseréljünk szűrűt, ha esedékes.
 • Ősszel az automata öntözőrendszert mindenképp víztelenítsük semmikép ne maradjon benne víz, így elkerüljük a tavaszi indításkor felmerülő költségeket, javításokat amit a fagyás okozott. Átalábban, október elején amikor megjelenek az első fagyok, az időjárás pedig csapadékosra fordul ekkor lehet elvégezni az automata öntözőrendszer víztelenítését.

A gyep víz/öntözési igényei 

 • 10-20 C° között 1-2 liter/m2 - öntözés hetente egyszer
 • 20-25 C° között 3-4 liter/m2 - öntözés 4-5 naponta egyszer
 • 25-30 C° között 4-5 liter/m2 - öntözés 3-4 naponta egyszer
 • 30 C° fölött 5-7 liter/m2 - öntözés 2-3 naponta egyszer

Öntözőrendszer kivitelezés

A szép kerthez vezető útért keresse kertépítő csapatunkat és kérje ingyenes árajánlatunk.
Automata öntözőrendszer telepítése megrendelés esetén a telepítés ár végösszegéből 20% kedvezményt tudunk biztosítani.