Nem esztétikus a gyeped? Esetleg foltos, gombás a gyeped és nem éred el a kívánt eredményt? Sok szempont szóba jöhet, hogy mi a probléma hiszen minden kert egyedi, éppen ezért mindig más a bevált módszer ezért fontos a helyszíni állapotfelmérés. Jó hírünk van, sok esetben az egész gyepet nem kell újravetni vagy igény esetén gyepszőnyegezni, mivel feljavítható de sajnos előfordulhat, hogy újravetést kell alkalmazni.

 

Ha szép, esztétikus gyepet szeretnél, akkor jó helyen jársz csak annyi a dolgod, hogy indítsd velünk az évet, hogy szép, üde és smaragdzöld gyeped legyen! 

Válaszd a gyepápolás csomagunkat! 

Amely a következőket tartalmazza jobb esetben: 

  • Helyszíni felmérés, hogy pontosan megállapítsuk mi a teendő még mielőtt kidobott pénz lenne bármilyen anyagok felhasználása
  • Gyepszellőztetés rugós vagy késes módszerrel
  • Tápanyagpótlás minőségi szerves és műtrágya használatával
  • Talajfertőtlenítés
  • Felülvetés és homokszórás, ha indokolt
  • Gyep betegségek megállapítása, kezelése
  • Gyep gyommentesítése
  • Automata öntözőrendszer kiépítése vagy meglévő öntözőrendszer felülvizsgálata, programozása és szóráskép ellenőrzése. Az automata öntözőrendszer nagyon fontos tényező egy szép gyep életében.
  • Szaktanácsadás, egyedi gyepápolás program elkészítése, ha saját magad szeretnéd csinálni.

Gyepápolás feladatokat mindenképp el kell végezni annak érdekében, hogy hosszútávon szép, esztétikus és fenntartható gyepünk legyen.

Rosszabb esetben:

Sajnos előfordulhat, hogy az állományt nem érdemes renoválni, felújítani ebben az esetben újra kell füvesíteni fűmag vetéssel vagy igény szerint gyepszőnyeggel, mind 2 megoldással szép végeredményt tudunk elérni. Általában akkor nem érdemes egy gyepet felújítani, ha a talaj nem megfelelő számára, mivel ezen múlik hosszú távon, hogy mennyire lesz szép, esztétikus és ellenálló. Nyilván ez a gyep felújítás verzió költségesebb de még mindig jobb mint, ha kidobott pénz lenne meglévő gyepünk javítása eredménytelenül. Az automata öntözőrendszer kiépítést is érdemes mindig szem előtt tartani, mert csak így tudunk hosszú távon szép eredményt elérni.

Mielőtt kidobott pénz lenne az egész a nem megfelelő anyagok felhasználása miatt, kérj helyszíni állapotfelmerését, hogy biztosan jó úton haladj.

Vagy bízd profi kertépítő csapatunkra ezt a feladatot akár alkalmi vagy folyamatos fenntartásra, örömmel állunk rendelkezésedre.

Cégünk kiemelten a Velencei-tó és 100 km-es vonzáskörzetében vállal kertépítést, fenntartást, és tervezési munkálatokat.