trkvezs_fvests_gyepsznyeg_gpi_fldmunka_ntzrendszer

Néhány információt szeretnék megosztani veletek a fűmagvetésről és a gyepszőnyeg telepítésről.

 
A kertfelméréseim során mindig megkérdezik, hogy a gyepszőnyeget vagy a fűmagvetést ajánlom. Egy kertépítés, kertfelmérés során első körben az ügyfél igényeit mérem fel és utána tudunk elindulni a közös úton, ahol ár/értékarányban a legjobb lehetőséget tudom felajánlani. Nyilván a gyepszőnyeg telepítési ára magasabb, mint egy fűmagvetésé de mindent figyelembe véve megpróbálok segíteni, hogy biztos döntést tudjon hozni. Eddig senkisem bánta meg, hogy gyepszőnyeget telepítettünk kertjében, de a minőségi fűmagoknak köszönhetően gyönyörű fűmagvetés referenciákkal is rendelkezzünk, amelyeket úgyszintén bátran ajánlok. A fenti képen egy minőségü fűmagvetés referenciánk látható.
 
A gyepszőnyeg
 
A prémium minőségi gyepszőnyeget általában 15 hónapig fűiskolában nevelik. A gyepszőnyeget a felhasználásának reggelén szedik fel frissen annak érdekében, hogy a kertépítés, gyepszőnyeg terítés során a legkiválóbb állapotban legyen.
Ha gyepszőnyeg vásárlása mellet döntene akkor nem nyúlhat mellé mivel rekordidő alatt sűrű, gyommentes üde zöld pázsitja lehet.
A gyepszőnyeg fektetést kora tavasztól késő őszig lehet végezni, 2020-ban az utolsó gyepszőnyeg telepítésünket decemberben adtuk át, de mindenképpen időjárás függő. 
 
Az általunk használt prémium minőségi gyepszőnyeg jellemzői: 
 
 • frissen vágott gyepszőnyeg közvetlenül a termőterületről.
 • zöld kert rekordidő alatt
 • 100%-ban gyommentes, sűrű gyepszőnyeg
 • prémium minőségű gyepszőnyeg a legjobb fűfajtákból
 • strapabíró és erős gyökérzettel rendelkező gyepszőnyeg 
 • azonnal látványos üde zöld színű gyepszőnyeg
 
Tipp: Ha saját kezűleg szeretné kivitelezni kertjében a gyepszőnyeg terítést akkor a gyepszőnyeg terítése előtt használjon minőségi starter gyeptrágyát.
Figyelem! Olyan gyepszőnyeget, gyeptéglát ne vásároljon, ami több napig ált!
 
Gyepszőnyeg ára:
 
A gyepszőnyeg árak a rendelés mennyiségétől, és a helyszín határozza meg, ahova a kiszállítás történik mert országosan fuvarozóink eltérő, egyedi árakon szállítanak. Továbbá a gyepszőnyeg piacon is vannak jó minőségű gyepszőnyegek és gyengébb minőségű gyepszőnyeg én kizárólag a prémium minőségi gyepszőnyegeket javaslom. Ha gyepszőnyeg vásárláson gondolkodik, és szeretné tudni pontosan, hogy mennyibe kerül kérem vegye fel a kapcsolatot csapatunkkal és egy rövid egyeztetés után pontos árajánlatot tudunk adni.
 
Gyepszőnyeg paraméterei:
 
 • átlagos súlya 20-23 kg
 • mérete 40x250 cm
 • felület 1 m2
 • vastagság 15 mm
 • raklap méret 10x125
 • 50 m2 / raklap
Mennyi idővel kell a füvesítés előtt megrendelnem a gyepszőnyeget?
 
A kertépítés, gyepszőnyeg, készgyep főszezonjában érdemes legalább minimum 3-4 nappal a gyepszőnyeg terítésének az időpontja előtt megrendelni. Tapasztalatból mondhatom, csúcsszezonban a nagy kereslet miatt még így is előfordulhatnak csuszások a gyepszőnyeg felszedésében.
 
Drágább a gyepszőnyeg, mint a hagyományos fűmagvetés?
 
Természetesen igen drágább a gyepszőnyeg, viszont nagy előnye van a gyepszőnyegnek mivel rekordidő alatt szép üde zöld gyepszőnyegünk lehet.
 
Mikor a legoptimálisabb telepíteni a gyepszőnyeget?
 
Ha van automata öntözőrendszerünk akkor bármikor lehet gyepszőnyeget telepíteni, kivéve a fagyos hónapokat. A gyepszőnyegezést nem javaslom azoknak a kerttulajdonosoknak, ahol nincs automata öntözőrendszer. Volt rá példa, hogy a kerttulajdonos automata öntőzőrendszer nélkül kéri a gyepszőnyeg telepítést viszont fontos tudni, hogy akkor lesz igazán szép és üde a gyep, ha az optimális öntözés is adott.
 
Gyepszőnyeg tápanyag utánpótlása
 
A gyepszőnyeget alapvetően úgy telepítjük, illetve úgy javaslom, hogy ahhoz megfelelő minőségi starter trágyát használjuk ez általában 90 napig biztosítja a tápanyagot gyepünknek. Ezek után az évszaknak megfelelő lassú lebomlású műtrágyát javaslok pl. Beckmann illetve a Landscaper Pro műtrágyáit, amelyeket webshopunkban is megtalál
 
Ha gyepszőnyeg vásárlása mellett dönt itt tudja leadni rendelését: https://premiumkertepito.hu/webshop/gyepszonyeg/gyepszonyeg-gyeptegla
További felmerülő kérdés esetén hívja bizalommal csapatunkat!
 
 
A fűmag:
 
A fűmagkeverék többféle perjék, herék, csenkeszek magvainak keveréke olyan arányban, hogy az kertünkben a lehető legjobban érezze magát.
Ezek a keverékek lehetnek szárazság vagy árnyéktűrő, taposás tűrő, levél vastagság, gyors/lassabb növekedésű fűmagok stb..
Rengeteg fűmag választási lehetőségünk van, hogy a legjobb fűmagot válaszuk ki én mindig azt javaslom a kertépítés, kerttervezés során, hogy a kert adottságait figyelembevéve válaszunk. Például, ha árnyékos akkor árnyék tűrő fűmagkeverék közül válaszunk, ha nagyobb igénybevételnek van kitéve kertünk akkor egy strapabíró, taposás tűrőt ajánlok. Egy kertépítés, kerttervezés során rengeteg fűmagkeverék közül lehet választani éppen ezért azt javaslom, hogy kérje szakembereink segítségét. Akár kivitelezés, akár webshopos vásárlás esetén örömmel segítünk a legjobb választásban érdekében így kertje biztos kezekben van.
 
Fűmag árak:
Mint általában mindig a legjobb minőségre törekszem ezért ezt a gondolatot javaslom mindenkinek. Az olcsó fűmagokkal ne próbálkozunk mert nem lesz túl jó a végeredmény. Javaslom a Barenbrug fűmagok és Landscaper Pro fűmagok termékeit és műtrágyáikat is egyaránt. Sok éves kertépítési, gyepszőnyeg telepítési tapasztalatomból kifolyólag mondhatom, hogy a megfelelő felhasználás esetén garantál szép lesz kertjük. A termékek megtalálhatóak Webshopunkban. Landscaper Pro fűmagok: https://premiumkertepito.hu/webshop/fumagok/landscaper-pro Barenbrug fűmagok: https://premiumkertepito.hu/webshop/fumagok/barenbrug
 
Mint említettem, fűmagvetéssel is lehet szép üde gyepünk. Viszont figyelembe kell venni a fűmagvetésnél a következőket, ami nagyban befolyásolja, hogy gyepszőnyeg vagy fűmagvetés mellett tegyük le a voksunk.  Egy kertépítés, kerttervezés során a fűmagvetésnél a következőket bele kell kalkulálni:
 
Fűmagvetés esetén
 
A fűmagvetésnél kb. 1 hónap múlva esedékes az első fűnyírás időjárás függvényében, ebből kifolyólag ebben az idő intervallumban nem tudjuk használatba venni.
 
Fűmagvetés esetén egyből szép sűrű gyepünk lesz?
 
A fűmagvetésnél előfordul, hogy felülvetést igényel itt fontos az is, hogy milyen fűmagot használunk. Ajánlom, Barenbrug és a Landscaper Pro termékeinket, amelyek a webshopunkban megtalálhatóak.  Barenbrug fűmagok: https://premiumkertepito.hu/webshop/fumagok/barenbrug
 
Fűmagvetés után vannak további teendők?
 
fűmagvetés után szelektív gyomírtás javasolt mivel sajnos a fűmagvetéssel együtt jön a gaz is. Erre a legjobb megoldás, ha minél sűrűbb gyepet alkotunk és gyakran vágjuk, illetve már lehet kapni olyan műtrágya kombinációkat is, amelyek egyben a gazokat is elpusztítják így kényelmesen tudunk védekezni ellenük. Fontos! a szelektív gyomírtot csak 5-ik fűnyírás után használjuk füvünkre... a frissen kikelt magokat nem szabad egyből permetezni!
 
Fűmagvetés után a tápanyag utánpótlása
 
Ahogy a gyepszőnyegnél is írtam alapvetően ugyan az a szabály... megfelelő minőségi starter trágyát használjuk fűvesítéskor ez általában 90 napig biztosítja a tápanyagot gyepünknek. Ezek után az évszaknak megfelelő lassú lebomlású műtrágyát javaslok pl. Beckmann illetve a Landscaper Pro műtrágyáit, amelyeket webshopunkban is megtalál
 
Remélem tudtam segíteni. További felmerülő kérdés esetén vegyék fel kapcsolatot kertépítő, kertészépítő csapatunkkal.
Kivitelezés és Webshop egy helyen!