A kerttervezés gondolata

Gondoljon úgy kertjére, mint otthona kiterjesztésére. Egy szabadtéri szoba és ez a kültéri helyiség pedig bármilyen lehet, olyan amilyet Ön megálmodik. Talán kertje még benőtt és vad, kietlen és inspirálatlan vagy csupán egy tevékenységre tervezték, de Ön inkább másra használná. Előfordulhat, hogy ez élete első kertje és a számos egymástól eltérő ötletéből kéne egy nagy egészet kialakítani.

Bármilyen legyen is a kertje jelenleg, egy kis inspirációval, gondolkodással és tervezéssel könnyedén átalakítható.

Egyedi kerttervezés

Van már ötlete, hogy milyen kertet szeretne? Olyan külső térre lenne szüksége, ahol játszhatnak gyermekei, illetve kikapcsolódhat a barátokkal és a családdal? Vagy olyan kertre lenne szüksége, ahol növényeket, gyümölcsöket és zöldségeket termeszthet?

A kerttervezés első lépése annak eldöntése, hogy mit szeretne csinálni a kertben. Ez segít a kert megfelelő elosztásában. Ez nem azt jelenti, hogy a kertje csupán egyfajta tevékenységre fog specializálódni – egy kert az egész család számára tökéletes lehet. Arról van szó, hogy felosztja, hogy pontosan megfeleljen mindenki igényeinek.

A kerttervezés lépései

Ha van már elképzelése kertje felosztását illetően, akkor itt az ideje, hogy egy kis ihletet merítsen. A jó hír az, hogy erre számtalan módszer létezik. Előfordulhat, hogy csak egy módszert szeret, vagy sokféle kombinációt. Nincs helyes vagy rossz módszer a kertötletek összegyűjtésének megkezdésére. Nézzen meg néhány témába vágó magazint, ez lehet egy kertészeti magazin, bevásárló katalógus vagy vasárnapi újság is akár. Látogasson meg néhány közeli parkot és azonosítsa be, hogy miért tetszik Önnek az adott terület.

Minőségi kerttervezés

Valójában részletkérdés, hogy Önnek van -e teljesen konkrét elképzelése jövőbeli kertjét illetően vagy sem. Ha megengedi, hogy kerttervezéssel és -építéssel foglalkozó csapatunk megtalálja az Önhöz és otthonához legjobban illő kertet, akkor nem történhet gond. Ha kerttervezéssel kapcsolatos kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!