A kerti tavak miliője

Nincs jobb hely a kerti padunk elhelyezésére, mint a kerti tavunk melletti kis füves vagy kavicsos terület. A ragyogó vízfolt, lehetőleg mozgó víz funkcióval, kellemes módon élvezheti kerti bútorait. A kerti tó elengedhetetlen, ha szeretné „meghívni” a vadon élő állatokat a környékén a kertjébe. Ennek egyik leghatékonyabb módja a kerti tóépítés. A kerti tavak nem csak a gémek horgászhelye; ez egy olyan hely, amely vonzhatja a békákat és gólyákat is. A békák megjelenése villámgyors megoldást nyújt a csigák okozta problémákra.

A vonzó kerti tavak

A kerti tavak vonzza rovarokat is, így valószínűleg sokkal többféle madár fog ellátogatni otthona kertjébe. Ha természetközeli helyen él, kerti tava kisebb testű emlősöket is bevonzhat kertjébe. A kicsi emlősök iszogatnak majd a kerti tavacskából és a parton lévő füveket búvó- és pihenőhelyként is használhatják akár.

Sziklakertek

A sziklakertek vagy az alpesi kertek olyan kerttípusok, amelyekben kiemelkedő tájképként és elemként kövek, sziklák és kavicsok találhatók. Olyan természetes érzést kölcsönöznek a kertednek, amely számos új funkciót is ellát majd. Képzelje csak el kertjét egy új kerti tóval és egy gyönyörű sziklakerttel kiegészítve!

A sziklakertek természetessége

A jól megtervezett sziklakertek igazán szemet gyönyörködtetőek. A kövek természetesnek tűnnek és érződnek, jól illenek a zöld felületekhez. Az átmenet szinte zökkenőmentes és a kombináció abszolút természetesnek tűnik. Azok az emberek, akiknek nincs tapasztalatuk a kertészkedés terén, akár azt is gondolhatják, hogy a kerted abszolút érintetlen.