Mikor szükséges egy fa kivágása?

Annak megállapítása, hogy egy fa elhalt vagy él -e, néha nagyon bonyolult feladat lehet - különösen télen, amikor minden fa holtnak tűnhet. Bár lehetséges, de nehéz újraéleszteni néhány beteg vagy haldokló fát. Sok oka lehet annak, hogy el kell távolítania egy fát. De hogyan lehet pontosan megmondani, ha egy fa elhalt, beteg vagy egészséges?

Beteg fák kivágása

Vessen egy pillantást a fa törzsére és a törzs tövére. Növekvő gombát vagy gombákat lát? A gomba annak a kezdeti jele, hogy a fa elhalt. Ha gombát észlel a törzsön, ez gyakran azt jelzi, hogy a fatörzs belseje valóban elkorhadt. Vannak persze speciális esetek, így mindig érdemes megkérdezni egy szakértőt.

Elhalt fák kivágása

Fókuszáljon kifejezetten magára a fatörzsre, végezzen vizuális vizsgálatot. Keressen repedéseket, amelyek függőlegesen futnak végig rajta. Ha a törzsnek súlyos károsodása van, ez növeli annak valószínűségét, hogy a fa rossz egészségi állapotban van. Ellenőrizze a fakérget is! A fák öregedésével a kéreg leesik a törzsről. Ha egy fa nem olyan egészséges, akkor a törzsén nagy vagy kicsi területeket láthat, amelyek csak sima faanyagok, kéreg nélkül.

Fa kivágása

Ha úgy ítéli meg, hogy egy fát el kell távolítani, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink tüzetesen megvizsgálják a lehetőségeit, ha azonban valóban szükség van a fa kivágására, munkatársaink leveszik válláról ezt a terhet. Segítünk a lehető legjobb döntés meghozatalában, hogy elhullott fáját minél hamarabb eltávolítsuk!